Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe, pożywne i słodziutkie śniadanie, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Olej kokosowy, na którym smażymy placki, nadaje im wspaniale kokosowy aromat.
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3476
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 122
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 361
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3476
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 122
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 361
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Składniki
Otręby, płatki owsiane i siemię lniane mielimy w maszynce do mielenia. Banan rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajkiem i zmielonymi ziarnami. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju kokosowego (jeśli nie mamy może być zwykły, ale nie nada on specjalnego aromatu naszym plackom. Możemy też smażyć je na suchej teflonowej patelni) i smażymy 3 placki na złoty kolor (tyle wychodzi z jednej porcji). Placki są delikatne więc musimy uważać przy przewracaniu ich na drugą stronę. Nie ma potrzeby ich dosładzać, ponieważ banan nadaje im wystarczającą słodycz. Smacznego :)