Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe, pożywne i słodziutkie śniadanie, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Olej kokosowy, na którym smażymy placki, nadaje im wspaniale kokosowy aromat.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Otręby, płatki owsiane i siemię lniane mielimy w maszynce do mielenia. Banan rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajkiem i zmielonymi ziarnami. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju kokosowego (jeśli nie mamy może być zwykły, ale nie nada on specjalnego aromatu naszym plackom. Możemy też smażyć je na suchej teflonowej patelni) i smażymy 3 placki na złoty kolor (tyle wychodzi z jednej porcji). Placki są delikatne więc musimy uważać przy przewracaniu ich na drugą stronę. Nie ma potrzeby ich dosładzać, ponieważ banan nadaje im wystarczającą słodycz. Smacznego :)