Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe, pożywne i słodziutkie śniadanie, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Olej kokosowy, na którym smażymy placki, nadaje im wspaniale kokosowy aromat.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Składniki
Otręby, płatki owsiane i siemię lniane mielimy w maszynce do mielenia. Banan rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajkiem i zmielonymi ziarnami. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju kokosowego (jeśli nie mamy może być zwykły, ale nie nada on specjalnego aromatu naszym plackom. Możemy też smażyć je na suchej teflonowej patelni) i smażymy 3 placki na złoty kolor (tyle wychodzi z jednej porcji). Placki są delikatne więc musimy uważać przy przewracaniu ich na drugą stronę. Nie ma potrzeby ich dosładzać, ponieważ banan nadaje im wystarczającą słodycz. Smacznego :)