Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki owsiane z bananem

Placki owsiane z bananem

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2382

Dodano:

Odsłon: 953

Pomysł na zdrowe, pożywne i słodziutkie śniadanie, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Olej kokosowy, na którym smażymy placki, nadaje im wspaniale kokosowy aromat.

Składniki

  • Jajka - 1 szt.
  • Płatki owsiane górskie - 3 łyżki
  • Siemię lniane - 1 łyżka
  • Otręby pszenne - 1 łyżka
  • Banan - 1 szt.
  • Olej kokosowy - do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki owsiane z bananem

Przygotowanie

  1. Otręby, płatki owsiane i siemię lniane mielimy w maszynce do mielenia. Banan rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajkiem i zmielonymi ziarnami. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju kokosowego (jeśli nie mamy może być zwykły, ale nie nada on specjalnego aromatu naszym plackom. Możemy też smażyć je na suchej teflonowej patelni) i smażymy 3 placki na złoty kolor (tyle wychodzi z jednej porcji). Placki są delikatne więc musimy uważać przy przewracaniu ich na drugą stronę. Nie ma potrzeby ich dosładzać, ponieważ banan nadaje im wystarczającą słodycz. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń