Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku

Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2398

Dodano:

Odsłon: 190

Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku idealne na sniadanie lub kolację.

Składniki

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 0,5 szklanki soku jabłkowego,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • Niecała szklanka mąki pszennej,
  • 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej,
  • 2 średnie jabłka.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy do miski. Mieszamy z cukrem waniliowym. Dodajemy naprzemiennie mleko i mąki. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy.

    Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.

    Usmażone możemy posypać cukrem pudrem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń