Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zewnątrz chrupiące, mięciutkie w środku. Mniejsza ilość mąki daje głęboki smak serka i bananów.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Jajka roztrzepać z serkiem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banany obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać olej łyżką nakładać ciasto i smażyć na średnim ogniu. Na każdy placek położyć po 2 plasterki banana. Po przyrumienieniu delikatnie obrócić placki i podpiec drugą stronę. Ciasto jest dość luźne i nie należy przejmować się jak placki trochę rozejdą się na boki. Wtedy najlepiej chrupią. Gotowe placki przełożyć na papierowe ręczniki, potem przełożyć na spodki. Posypać odrobiną cukru pudru, ułożyć plasterki bananów i polać syropem.