Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zewnątrz chrupiące, mięciutkie w środku. Mniejsza ilość mąki daje głęboki smak serka i bananów.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3543
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1215
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 185
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3543
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1215
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 185
Składniki
Jajka roztrzepać z serkiem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banany obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać olej łyżką nakładać ciasto i smażyć na średnim ogniu. Na każdy placek położyć po 2 plasterki banana. Po przyrumienieniu delikatnie obrócić placki i podpiec drugą stronę. Ciasto jest dość luźne i nie należy przejmować się jak placki trochę rozejdą się na boki. Wtedy najlepiej chrupią. Gotowe placki przełożyć na papierowe ręczniki, potem przełożyć na spodki. Posypać odrobiną cukru pudru, ułożyć plasterki bananów i polać syropem.