Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zewnątrz chrupiące, mięciutkie w środku. Mniejsza ilość mąki daje głęboki smak serka i bananów.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 276
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31537
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 276
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31537
Składniki
Jajka roztrzepać z serkiem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banany obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać olej łyżką nakładać ciasto i smażyć na średnim ogniu. Na każdy placek położyć po 2 plasterki banana. Po przyrumienieniu delikatnie obrócić placki i podpiec drugą stronę. Ciasto jest dość luźne i nie należy przejmować się jak placki trochę rozejdą się na boki. Wtedy najlepiej chrupią. Gotowe placki przełożyć na papierowe ręczniki, potem przełożyć na spodki. Posypać odrobiną cukru pudru, ułożyć plasterki bananów i polać syropem.