Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zewnątrz chrupiące, mięciutkie w środku. Mniejsza ilość mąki daje głęboki smak serka i bananów.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5704
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 112
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10876
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 52
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5704
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 112
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10876
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 52
Składniki
Jajka roztrzepać z serkiem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banany obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać olej łyżką nakładać ciasto i smażyć na średnim ogniu. Na każdy placek położyć po 2 plasterki banana. Po przyrumienieniu delikatnie obrócić placki i podpiec drugą stronę. Ciasto jest dość luźne i nie należy przejmować się jak placki trochę rozejdą się na boki. Wtedy najlepiej chrupią. Gotowe placki przełożyć na papierowe ręczniki, potem przełożyć na spodki. Posypać odrobiną cukru pudru, ułożyć plasterki bananów i polać syropem.