Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub podwieczorek. Szybkie i proste w przygotowaniu z zaledwie 4 składników. Najlepiej smakują podane ze świeżymi owocami.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
W miski przełóż skyr, dodaj mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i wbij jedno jajko. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej pół łyżeczki masła klarowanego. Placuszki skyrowe smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placki skyrowe podawaj oprószone cukrem pudrem z ulubionymi owocami.