Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub podwieczorek. Szybkie i proste w przygotowaniu z zaledwie 4 składników. Najlepiej smakują podane ze świeżymi owocami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
W miski przełóż skyr, dodaj mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i wbij jedno jajko. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej pół łyżeczki masła klarowanego. Placuszki skyrowe smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placki skyrowe podawaj oprószone cukrem pudrem z ulubionymi owocami.