Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub podwieczorek. Szybkie i proste w przygotowaniu z zaledwie 4 składników. Najlepiej smakują podane ze świeżymi owocami.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
W miski przełóż skyr, dodaj mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i wbij jedno jajko. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej pół łyżeczki masła klarowanego. Placuszki skyrowe smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placki skyrowe podawaj oprószone cukrem pudrem z ulubionymi owocami.