Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub podwieczorek. Szybkie i proste w przygotowaniu z zaledwie 4 składników. Najlepiej smakują podane ze świeżymi owocami.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 38
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105487
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 99
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4556
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 38
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105487
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 99
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4556
Składniki
W miski przełóż skyr, dodaj mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i wbij jedno jajko. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej pół łyżeczki masła klarowanego. Placuszki skyrowe smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placki skyrowe podawaj oprószone cukrem pudrem z ulubionymi owocami.