Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje ci pomysłów na śniadania, masz dość kromek z serem i jajecznicy, wypróbuj nasz przepis. Z prostych składników przygotowaliśmy niezwykle puszyste, zielone placuszki, które najlepiej smakują podane z wędzonym łososiem.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Do misy blendera włóż szpinak, wbij jajka, wlej mleko i rozpuszczone masło. Całość zmiksuj.
Połącz ze sobą suche i mokre składniki. Postaraj się wymieszać je dokładnie, tak, aby masa była gładka, bez żadnych grudek.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron. My użyliśmy specjalnych foremek, dzięki temu placki wyszły idealnie okrągłe.
Gotowe placki podawaj z wędzonym łososiem.