Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje ci pomysłów na śniadania, masz dość kromek z serem i jajecznicy, wypróbuj nasz przepis. Z prostych składników przygotowaliśmy niezwykle puszyste, zielone placuszki, które najlepiej smakują podane z wędzonym łososiem.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15475
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15475
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Do misy blendera włóż szpinak, wbij jajka, wlej mleko i rozpuszczone masło. Całość zmiksuj.
Połącz ze sobą suche i mokre składniki. Postaraj się wymieszać je dokładnie, tak, aby masa była gładka, bez żadnych grudek.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron. My użyliśmy specjalnych foremek, dzięki temu placki wyszły idealnie okrągłe.
Gotowe placki podawaj z wędzonym łososiem.