Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje ci pomysłów na śniadania, masz dość kromek z serem i jajecznicy, wypróbuj nasz przepis. Z prostych składników przygotowaliśmy niezwykle puszyste, zielone placuszki, które najlepiej smakują podane z wędzonym łososiem.
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2537
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5530
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2537
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5530
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Do misy blendera włóż szpinak, wbij jajka, wlej mleko i rozpuszczone masło. Całość zmiksuj.
Połącz ze sobą suche i mokre składniki. Postaraj się wymieszać je dokładnie, tak, aby masa była gładka, bez żadnych grudek.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron. My użyliśmy specjalnych foremek, dzięki temu placki wyszły idealnie okrągłe.
Gotowe placki podawaj z wędzonym łososiem.