Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje ci pomysłów na śniadania, masz dość kromek z serem i jajecznicy, wypróbuj nasz przepis. Z prostych składników przygotowaliśmy niezwykle puszyste, zielone placuszki, które najlepiej smakują podane z wędzonym łososiem.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Do misy blendera włóż szpinak, wbij jajka, wlej mleko i rozpuszczone masło. Całość zmiksuj.
Połącz ze sobą suche i mokre składniki. Postaraj się wymieszać je dokładnie, tak, aby masa była gładka, bez żadnych grudek.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron. My użyliśmy specjalnych foremek, dzięki temu placki wyszły idealnie okrągłe.
Gotowe placki podawaj z wędzonym łososiem.