Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje ci pomysłów na śniadania, masz dość kromek z serem i jajecznicy, wypróbuj nasz przepis. Z prostych składników przygotowaliśmy niezwykle puszyste, zielone placuszki, które najlepiej smakują podane z wędzonym łososiem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112981
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 328
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 671
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112981
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 328
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 671
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Do misy blendera włóż szpinak, wbij jajka, wlej mleko i rozpuszczone masło. Całość zmiksuj.
Połącz ze sobą suche i mokre składniki. Postaraj się wymieszać je dokładnie, tak, aby masa była gładka, bez żadnych grudek.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron. My użyliśmy specjalnych foremek, dzięki temu placki wyszły idealnie okrągłe.
Gotowe placki podawaj z wędzonym łososiem.