Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki na bazie twarogu z sosem malinowym pasują zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Smacznego ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka, cukier puder i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie razem ucieramy. Białka jajek ubijamy, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Smażymy na rumiano na średnim ogniu (smażyłam bez tłuszczu, ale mając patelnię, do której jedzenie lubi przywierać polecam ją lekko natłuszczać). Maliny razem z cukrem wrzucamy do rondla i podgrzewamy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Polewamy nim usmażone placuszki i całość oprószamy cukrem pudrem.