Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najlepsze i najszybsze placki z jabłkami. Smak mojego dzieciństwa. Delikatnie chrupiące a zarazem miękkie i puszyste w środku. Przepis mojej mamy, babci i mój. Posypane dużą ilością cukru pudru, z ogromną ilością jabłek, pachnące. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe z kubkiem gorącej herbaty z cytryną.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 1472
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 4036
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 1472
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 4036
Składniki
Do miski należy wbić jaja, wlać mleko i wsypać cukier. Wymieszać do połączenia składników. Dodawać stopniowo mąkę, a na koniec sodę. Mieszać do pojawienia się widocznych pęcherzyków powietrza. Jabłka obieramy i kropimy w nieregularne kształty. Wrzucamy do ciasta. Mieszamy. Na rozgrzaną patelnię nakładamy porcję ciasta i smażymy na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu placki zdejmuję na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. Placki posypujemy cukrem pudrem.
Jeśli ktoś lubi można dodać 1 łyżeczkę cynamonu.