Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-06-2012
Pyszne i proste placuszki do zaserwowania na śniadanie, kolacje lub deser. Przepis z inspiracji dorotus.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Składniki
Do miseczki przekładamy żółtka, mąkę, twarożek, jabłka, miód, migdały, sól, cynamon oraz gałkę. Mieszamy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy powoli do reszty ciasta. Smażymy na lekko rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Posypujemy lekko cukrem pudrem. Smacznego.