Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z kefiru są puszyste i miękkie. Charakteryzują się niebywałym i wspaniałym smakiem. Wręcz rozpływają się w ustach. Są także niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy tylko 5 minut, by cieszyć się pysznym i zdrowym śniadaniem. Składniki do przygotowania tych placków znajdziesz we własnej spiżarni. Dzięki temu możesz je przygotować zawsze wtedy, kiedy masz na nie ochotę.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 123
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 344
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10778
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 123
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 344
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10778
Składniki
W dużej misce połącz suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Dodaj maślankę, jajka i roztopione masło. Mieszaj tylko do połączenia składników.
W razie potrzeby dodaj mleko, jeśli ciasto będzie zbyt gęste. Konsystencja powinna być gęsta, ale dalej lejąca się.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę masła. Nanoś placki za pomocą łyżki. Smaż do momentu aż pojawią się bąbelki. W tym momencie przewróć je na drugą stroną.
Placki z kefiru odkładaj na papierowe ręczniki.
Danie podawaj na ciepło, z dodatkiem cukru pudru i owoców.