Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z kefiru są puszyste i miękkie. Charakteryzują się niebywałym i wspaniałym smakiem. Wręcz rozpływają się w ustach. Są także niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy tylko 5 minut, by cieszyć się pysznym i zdrowym śniadaniem. Składniki do przygotowania tych placków znajdziesz we własnej spiżarni. Dzięki temu możesz je przygotować zawsze wtedy, kiedy masz na nie ochotę.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3870
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1002
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3870
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1002
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
W dużej misce połącz suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Dodaj maślankę, jajka i roztopione masło. Mieszaj tylko do połączenia składników.
W razie potrzeby dodaj mleko, jeśli ciasto będzie zbyt gęste. Konsystencja powinna być gęsta, ale dalej lejąca się.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę masła. Nanoś placki za pomocą łyżki. Smaż do momentu aż pojawią się bąbelki. W tym momencie przewróć je na drugą stroną.
Placki z kefiru odkładaj na papierowe ręczniki.
Danie podawaj na ciepło, z dodatkiem cukru pudru i owoców.