Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe placki z mięsem i camembert, ale nie z piekarnika tylko z patelni. Przyprawy takie jak , trawa cytrynowa, kolendra, kardamon i pieprz cytrynowy nadają im lekko cytrynowy i orientalny posmak.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13804
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43285
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 458
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13804
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43285
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 458
Składniki
Wychodzą 3 placki 16-17 cm. W misce wymieszać mąkę z solą i ziołami. Wsypać drożdże, wlać letnią wodę, olej, wymieszać łyżką. Ciasto zagnieść rękami na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką , odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Potem ciasto podzielić na 3 części. Każdą cienko rozwałkować, na środek nałożyć kawałki mięsa i plasterki sera. Naciągając ciasto zwinąć je w kopertę. Zamknięte ciasto lekko wałkujemy, tworząc kwadrat, lub kółko. Placki przykrywamy na 10-15 minut. Przed pieczeniem ponownie lekko wałkujemy. Smażymy na lekko rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Przykrywamy pokrywką i smażymy po 5 minut z każdej strony. Podajemy ciepłe.