Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe placki z mięsem i camembert, ale nie z piekarnika tylko z patelni. Przyprawy takie jak , trawa cytrynowa, kolendra, kardamon i pieprz cytrynowy nadają im lekko cytrynowy i orientalny posmak.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 189
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 31
...ale pyszny.
Odsłon: 87
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 666
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 189
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 31
...ale pyszny.
Odsłon: 87
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 666
Składniki
Wychodzą 3 placki 16-17 cm. W misce wymieszać mąkę z solą i ziołami. Wsypać drożdże, wlać letnią wodę, olej, wymieszać łyżką. Ciasto zagnieść rękami na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką , odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Potem ciasto podzielić na 3 części. Każdą cienko rozwałkować, na środek nałożyć kawałki mięsa i plasterki sera. Naciągając ciasto zwinąć je w kopertę. Zamknięte ciasto lekko wałkujemy, tworząc kwadrat, lub kółko. Placki przykrywamy na 10-15 minut. Przed pieczeniem ponownie lekko wałkujemy. Smażymy na lekko rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Przykrywamy pokrywką i smażymy po 5 minut z każdej strony. Podajemy ciepłe.