Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki, które może wykonać z rabarbarem lub innymi owocami.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę przesiewamy do miseczki razem z proszkiem do pieczenia. W osobnej miseczce łączymy jajka, jogurt naturalny, ekstrakt, olej i 3 łyżki wody. Dodajemy do suchych składników i mieszamy mikserem lub trzepaczką. Smażymy na lekko rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Rabarbar wsypujemy do rondelka, dodajemy cukier i na małym ogniu gotujemy ok. 15 min, aż będzie miękki. Placuszki układamy na talerzu i dodajemy ugotowany rabarbar z sosem. Smacznego.