Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z kajecika Mamy. Dlaczego placki ziemniaczane, skoro ziemniaki są tu tylko dodatkiem - nie mam pojęcia. I dlaczego po bawarsku, też nie wiem - może przez dodatek kiełbasy. Ale mniejsza o sens nazwy, grunt, że te placuszki są naprawdę pyszne na śniadanie czy kolację! :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94698
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5712
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5704
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94698
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5712
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5704
Składniki
Z mąki, wody, mleka, jajek i oleju przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy do tego starte ziemniaki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Kiełbasę również kroimy w kostkę i podsmażamy. Jedno i drugie trochę studzimy, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Placuszki smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem lub śmietaną i natką pietruszki. Smacznego!!!!