Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z kajecika Mamy. Dlaczego placki ziemniaczane, skoro ziemniaki są tu tylko dodatkiem - nie mam pojęcia. I dlaczego po bawarsku, też nie wiem - może przez dodatek kiełbasy. Ale mniejsza o sens nazwy, grunt, że te placuszki są naprawdę pyszne na śniadanie czy kolację! :)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Składniki
Z mąki, wody, mleka, jajek i oleju przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy do tego starte ziemniaki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Kiełbasę również kroimy w kostkę i podsmażamy. Jedno i drugie trochę studzimy, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Placuszki smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem lub śmietaną i natką pietruszki. Smacznego!!!!