Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze smaczne, mające dużo zjadaczy, ziemniaczane placki podane z pieczarkami. Polecam.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14363
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19478
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14363
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19478
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Składniki
Duszone pieczarki: Wymyte, pokrojone pieczarki smażymy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy pokrojone cebule w pół plastry, pokrojoną natkę pietruszki i bazylię. Przyprawiamy pieprzem i solą. Do usmażonych pieczarek z cebulą dodajemy śmietanę, mieszamy.
Placki: Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę. Doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem, dodajemy jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto na placki odstawiamy na 30 minut żeby przeszło przyprawami. Po tym czasie smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z tłuszczu na papierowych ręczniczkach.
Podajemy z duszonymi pieczarkami, oliwkami i koktajlowymi pomidorkami. Smacznego!!!