Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i aromatyczne placki z tartych ziemniaków i siekanej młodej kapusty.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4554
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4554
Składniki
Kapustę umyć i posiekać. Ziemniaki i marchew zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem i kapustą. Wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze 1/2 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać. Smażyć placki na patelni z rozgrzanym olejem, potem osączyć na papierowym ręczniku.