Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z pieczarkami i filetem z kurczaka w garnku
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 26
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 28
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 120
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 26
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 28
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 120
Składniki
Surowe ziemniaki zmielić, dodać jajko, 2 łyżki. mąka czosnkowa, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy usmażyć naleśniki. Pieczarki i filety pokrój w plastry, zetrzyj marchewki w kostkę i zetrzyj na tarce. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażyć grzyby, dodać marchewkę, cebulę i smażyć do miękkości. Na koniec dodaj 2 łyżki. śmietana, sól, pieprz, czosnek do smaku. W garnku układamy gotowe naleśniki i pieczarki z grzybami. Przykryj pokrywkami i wstaw do piekarnika na 20 minut.