Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze smaczne, mające dużo zjadaczy, ziemniaczane placki podane z kwaśną śmietaną. Polecam.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 662
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4441
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1724
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 662
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4441
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1724
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę. Doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem, dodajemy jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto na placki odstawiamy na 30 minut żeby przeszło przyprawami.
Po tym czasie smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Usmażone placki osączamy z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego!!!