Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne placuszki podawane na ciepło,nadają się zarówno na śniadanie jak i podwieczorek.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68327
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2015
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68327
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2015
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy w misce przy pomocy widelca.
Żółtak oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Do bananów dodajemy żółtka,2 łyżki mąki i białka ubite,mieszamy delikatnie.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki nakładając przy pomocy łyżki tak jak na racuszki,smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Osuszamy na ręczniku papierowym. W rondlu rozpuszczamy miód i polewamy placuszki. Najlepiej podawać na ciepło. Smacznego!!!