Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne placuszki podawane na ciepło,nadają się zarówno na śniadanie jak i podwieczorek.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2479
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2479
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy w misce przy pomocy widelca.
Żółtak oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Do bananów dodajemy żółtka,2 łyżki mąki i białka ubite,mieszamy delikatnie.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki nakładając przy pomocy łyżki tak jak na racuszki,smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Osuszamy na ręczniku papierowym. W rondlu rozpuszczamy miód i polewamy placuszki. Najlepiej podawać na ciepło. Smacznego!!!