Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne placuszki podawane na ciepło,nadają się zarówno na śniadanie jak i podwieczorek.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34628
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 87
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9142
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34628
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 87
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9142
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy w misce przy pomocy widelca.
Żółtak oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Do bananów dodajemy żółtka,2 łyżki mąki i białka ubite,mieszamy delikatnie.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki nakładając przy pomocy łyżki tak jak na racuszki,smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Osuszamy na ręczniku papierowym. W rondlu rozpuszczamy miód i polewamy placuszki. Najlepiej podawać na ciepło. Smacznego!!!