Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna propozycja na energetyczne i zdrowe śniadanie do którego przygotowania potrzeba tylko 4 składników i odrobiny czasu. Dzieci z pewnością zjedzą je z wielkim uśmiechem na twarzy. Placuszki również idealnie sprawdzą się jako mała przekąska do szkoły czy pracy, a nawet rodzinny piknik. Zapraszam serdecznie :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Płatki owsiane miksujemy w malakserze do uzyskania mąki. Banany obieramy ze skórki, delikatnie rozdrabniamy i przekładamy do wysokiego pojemnika, wbijamy jajka, dosypujemy zmiksowane płatki owsiane oraz mąkę, całość blendujemy. Gotowe ciasto smażymy na mocno rozgrzanej patelni teflonowej, kładąc po 1-2 łyżce ciasta i formułując małe placuszki, obracając co jakiś czas.
Gotowe placuszki podajemy z ulubionym dżemem.
Świetne smakują również same.