Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna propozycja na energetyczne i zdrowe śniadanie do którego przygotowania potrzeba tylko 4 składników i odrobiny czasu. Dzieci z pewnością zjedzą je z wielkim uśmiechem na twarzy. Placuszki również idealnie sprawdzą się jako mała przekąska do szkoły czy pracy, a nawet rodzinny piknik. Zapraszam serdecznie :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Płatki owsiane miksujemy w malakserze do uzyskania mąki. Banany obieramy ze skórki, delikatnie rozdrabniamy i przekładamy do wysokiego pojemnika, wbijamy jajka, dosypujemy zmiksowane płatki owsiane oraz mąkę, całość blendujemy. Gotowe ciasto smażymy na mocno rozgrzanej patelni teflonowej, kładąc po 1-2 łyżce ciasta i formułując małe placuszki, obracając co jakiś czas.
Gotowe placuszki podajemy z ulubionym dżemem.
Świetne smakują również same.