Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna propozycja na energetyczne i zdrowe śniadanie do którego przygotowania potrzeba tylko 4 składników i odrobiny czasu. Dzieci z pewnością zjedzą je z wielkim uśmiechem na twarzy. Placuszki również idealnie sprawdzą się jako mała przekąska do szkoły czy pracy, a nawet rodzinny piknik. Zapraszam serdecznie :)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 421
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5128
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3339
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 421
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5128
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3339
Składniki
Płatki owsiane miksujemy w malakserze do uzyskania mąki. Banany obieramy ze skórki, delikatnie rozdrabniamy i przekładamy do wysokiego pojemnika, wbijamy jajka, dosypujemy zmiksowane płatki owsiane oraz mąkę, całość blendujemy. Gotowe ciasto smażymy na mocno rozgrzanej patelni teflonowej, kładąc po 1-2 łyżce ciasta i formułując małe placuszki, obracając co jakiś czas.
Gotowe placuszki podajemy z ulubionym dżemem.
Świetne smakują również same.