Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe, puszyste placuszki na śniadanie dla małych i dużych. Słodziutkie za sprawą banana, bez dodatku cukru. Świetnie smakują w towarzystwie musu malinowego, jogurtu naturalnego i świeżych owoców. Zrobicie je w zaledwie kilka chwil. Ekspresowo znikają z talerza.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10297
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2927
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2022
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 772
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10297
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2927
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2022
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 772
Składniki
Dojrzałego banana obierz ze skórki, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Wbij jedno całe jajko, Dodaj kefir, olej, mąkę, kaszę mannę, proszek do pieczenia i cynamon. Składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na koło 5 minut.
Patelnię rozgrzej. Łyżką nakładaj ciasto formując małe placuszki. Placki smaż na średnim ogniu pod przykryciem z dwóch stron do momentu, aż się zarumienią.
Placuszki podawaj na śniadanie z ulubionymi dodatkami.