Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śniadanie dla mojej córki, miłośniczki świątecznych aromatów i wszelkich placuszków
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 995
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 350
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29424
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 995
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 350
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29424
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, sodę i przyprawę do piernika, dodać jajko oraz tyle maślanki, żeby powstało dość gęste ciasto, 2. jabłko umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko odcisnąć sok, dodać wraz z bakaliami do ciasta, odstawić na 20 min, jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolać jeszcze maślanki, 3. rozgrzać olej, smażyć placuszki na średnim ogniu, podawać z cukrem pudrem (można też posmarować nutellą lub dżemem), smacznego