Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śniadanie dla mojej córki, miłośniczki świątecznych aromatów i wszelkich placuszków
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5692
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1130
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 186
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5692
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1130
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 186
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, sodę i przyprawę do piernika, dodać jajko oraz tyle maślanki, żeby powstało dość gęste ciasto, 2. jabłko umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko odcisnąć sok, dodać wraz z bakaliami do ciasta, odstawić na 20 min, jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolać jeszcze maślanki, 3. rozgrzać olej, smażyć placuszki na średnim ogniu, podawać z cukrem pudrem (można też posmarować nutellą lub dżemem), smacznego