Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na placuszki twarogowo-bananowe. To świetny pomysł na szybkie śniadanie albo kolację. Są pyszne i delikatne, a do tego pożywne: twaróg dostarcza białka, a banany błonnika. Smak sera świetnie komponuje się z aromatem owoców; dorzućcie do tego ulubione dodatki, a pokochają je tak dzieci, jak i dorośli.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7900
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3152
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7900
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3152
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Obierz dwa dojrzałe banany i pognieć je widelcem na luźną masę.
Do miski wbij jajka, dodaj miód i pastę waniliową. Ubij mikserem na jasną, puszystą masę.
Dodaj pogniecione banany, śmietanę, twaróg i mąkę. Wymieszaj mikserem.
Wykładaj placuszki na rozgrzany olej i smaż przez dwie minuty po każdej stronie, do uzyskania złotego koloru.
Gotowe placuszki wyłóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!