Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na placuszki twarogowo-bananowe. To świetny pomysł na szybkie śniadanie albo kolację. Są pyszne i delikatne, a do tego pożywne: twaróg dostarcza białka, a banany błonnika. Smak sera świetnie komponuje się z aromatem owoców; dorzućcie do tego ulubione dodatki, a pokochają je tak dzieci, jak i dorośli.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 232
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 516
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 232
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 516
Składniki
Obierz dwa dojrzałe banany i pognieć je widelcem na luźną masę.
Do miski wbij jajka, dodaj miód i pastę waniliową. Ubij mikserem na jasną, puszystą masę.
Dodaj pogniecione banany, śmietanę, twaróg i mąkę. Wymieszaj mikserem.
Wykładaj placuszki na rozgrzany olej i smaż przez dwie minuty po każdej stronie, do uzyskania złotego koloru.
Gotowe placuszki wyłóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!