Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na placuszki twarogowo-bananowe. To świetny pomysł na szybkie śniadanie albo kolację. Są pyszne i delikatne, a do tego pożywne: twaróg dostarcza białka, a banany błonnika. Smak sera świetnie komponuje się z aromatem owoców; dorzućcie do tego ulubione dodatki, a pokochają je tak dzieci, jak i dorośli.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 395
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 395
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Składniki
Obierz dwa dojrzałe banany i pognieć je widelcem na luźną masę.
Do miski wbij jajka, dodaj miód i pastę waniliową. Ubij mikserem na jasną, puszystą masę.
Dodaj pogniecione banany, śmietanę, twaróg i mąkę. Wymieszaj mikserem.
Wykładaj placuszki na rozgrzany olej i smaż przez dwie minuty po każdej stronie, do uzyskania złotego koloru.
Gotowe placuszki wyłóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!