Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon truskawkowy już rozpoczęty wiec polecam placuszki z truskawkami.Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Truskawki pokroić na grubsze plastry .Żółtka oddzielić od białek.
ubić na sztywno pianę z cukrem
Żółtka utrzeć z mąką,proszkiem do pieczenia,mlekiem,śmietaną oraz masłem.Dodać ubitą na sztywno pianę,wymieszać następnie truskawki,wymieszać.Nakładać łyżką ciasto na patelnię(z tej ilości wychodzi mi 20 placuszków)
Smażyć na patelni po obu stronach na rumiano.Ciepłe posypać cukrem pudrem