Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon truskawkowy już rozpoczęty wiec polecam placuszki z truskawkami.Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Truskawki pokroić na grubsze plastry .Żółtka oddzielić od białek.
ubić na sztywno pianę z cukrem
Żółtka utrzeć z mąką,proszkiem do pieczenia,mlekiem,śmietaną oraz masłem.Dodać ubitą na sztywno pianę,wymieszać następnie truskawki,wymieszać.Nakładać łyżką ciasto na patelnię(z tej ilości wychodzi mi 20 placuszków)
Smażyć na patelni po obu stronach na rumiano.Ciepłe posypać cukrem pudrem