Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon truskawkowy już rozpoczęty wiec polecam placuszki z truskawkami.Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Składniki
Truskawki pokroić na grubsze plastry .Żółtka oddzielić od białek.
ubić na sztywno pianę z cukrem
Żółtka utrzeć z mąką,proszkiem do pieczenia,mlekiem,śmietaną oraz masłem.Dodać ubitą na sztywno pianę,wymieszać następnie truskawki,wymieszać.Nakładać łyżką ciasto na patelnię(z tej ilości wychodzi mi 20 placuszków)
Smażyć na patelni po obu stronach na rumiano.Ciepłe posypać cukrem pudrem