Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na śniadanie na ciepło i to w dodatku bez glutenu i bez laktozy. Polecam serdecznie te placuszki, bo są proste i szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy, aż wszystko się połączy. Ciasto wykładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem (Jedna łyżka wystarczy na jeden placuszek).
Smażymy z obu stron na rumiano. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami (np. dżemem, cukrem pudrem, czekoladą, polewami, owocami...).