Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na śniadanie na ciepło i to w dodatku bez glutenu i bez laktozy. Polecam serdecznie te placuszki, bo są proste i szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy, aż wszystko się połączy. Ciasto wykładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem (Jedna łyżka wystarczy na jeden placuszek).
Smażymy z obu stron na rumiano. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami (np. dżemem, cukrem pudrem, czekoladą, polewami, owocami...).