Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na ciepło - bananowe placuszki z serka wiejskiego. Dodatek płatków owsianych sprawia, że są bardzo sycące.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 781
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 498
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 781
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 498
Składniki
Banany, serek wiejski i jajko rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Dodajemy mąkę, płatki owsiane i ewentualnie cukier. Placuszki są już słodkie dzięki bananom, ale jeśli chcecie bardziej słodko, możecie dodać cukru. Mieszamy. Na patelnię wylewamy tyle oleju, aby przykrył dno. Placuszki smażymy na średnim ogniu, aż z obu stron będą rumiane. Placki są dość miękkie, więc polecam robić małe, aby łatwo je obracać. Po usmażeniu każdej porcji należy sprawdzić czy ilość oleju na patelni jest wystarczająca. Placuszki podawałam z jogurtem i syropem klonowym, ale świetnie będą smakowały także z dżemem lub świeżymi owocami.