Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na ciepło - bananowe placuszki z serka wiejskiego. Dodatek płatków owsianych sprawia, że są bardzo sycące.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1148
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2796
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1148
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2796
Składniki
Banany, serek wiejski i jajko rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Dodajemy mąkę, płatki owsiane i ewentualnie cukier. Placuszki są już słodkie dzięki bananom, ale jeśli chcecie bardziej słodko, możecie dodać cukru. Mieszamy. Na patelnię wylewamy tyle oleju, aby przykrył dno. Placuszki smażymy na średnim ogniu, aż z obu stron będą rumiane. Placki są dość miękkie, więc polecam robić małe, aby łatwo je obracać. Po usmażeniu każdej porcji należy sprawdzić czy ilość oleju na patelni jest wystarczająca. Placuszki podawałam z jogurtem i syropem klonowym, ale świetnie będą smakowały także z dżemem lub świeżymi owocami.