Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na ciepło - bananowe placuszki z serka wiejskiego. Dodatek płatków owsianych sprawia, że są bardzo sycące.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2636
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107307
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2080
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2636
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107307
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2080
Składniki
Banany, serek wiejski i jajko rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Dodajemy mąkę, płatki owsiane i ewentualnie cukier. Placuszki są już słodkie dzięki bananom, ale jeśli chcecie bardziej słodko, możecie dodać cukru. Mieszamy. Na patelnię wylewamy tyle oleju, aby przykrył dno. Placuszki smażymy na średnim ogniu, aż z obu stron będą rumiane. Placki są dość miękkie, więc polecam robić małe, aby łatwo je obracać. Po usmażeniu każdej porcji należy sprawdzić czy ilość oleju na patelni jest wystarczająca. Placuszki podawałam z jogurtem i syropem klonowym, ale świetnie będą smakowały także z dżemem lub świeżymi owocami.