Do góry

Śniadania Przepis na:

Placuszki z cukinii i tuńczyka

Placuszki z cukinii i tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 293 Ocena: 2114

Dodano:

Odsłon: 174

Smaczne placuszki z cukinii i tuńczyka w puszce. Proste i szybkie w wykonaniu. Polecam z kapką kwaśniej śmietany.

Składniki

  • 2 średnie cukinia ( około 350- 400 g),
  • 185 g tuńczyka w oleju,
  • 2 jajka,
  • 5 łyżek mąki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka oregano.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placuszki z cukinii i tuńczyka

Przygotowanie

  1. Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajko rozkłócamy. Dodajemy do cukinii. Tuńczyka odsączamy, dzielimy na małe kawałeczki. Dodajemy do cukinii tuńczyk, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

    Na patelni rozgrzewamy olej. Wykładamy łyżką masę tworząc małe placuszki.

    Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń