Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z czekoladą - ale nie na wierzchu, tylko w środku. Pyszna czekoladowa niespodzianka po przekrojeniu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, w jednej misce. W drugiej misce wymieszać jajko z mlekiem - przelać do suchych składników i zmiksować na gładką masę. Czekoladę rozpuścić ( w misce metalowej umieszczonej na garnku z gotującą wodą). Deskę do krojenia wyłożyć folią spożywczą. Na niej za pomocą łyżki kłaść po 1 łyżce czekolady i lekko rozpłaszczać żeby utworzyły się cienkie, płaskie kółka ( mi wyszło 9). Czekoladę z deską odstawić w zimne miejsce - lodówka ( lub balkon w zimie).
Po schłodzeniu oddzielić plasterki czekolady od foli i trzymać w zimnym miejscu podczas smażenia placków Na patelni rozgrzać olej, za pomocą łyżki wykładać ciasto formując płaskie placuszki o większej średnicy niż plasterki czekolady ( zostawiając ok 1-1.5 cm obwódkę). Na placuszkach położyć kawałki czekolady i wierzch znów przykryć ciastem, tak żeby przykrył czekoladę. Smażyć z obu stron na rumiano.