Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste placuszki z dodatkiem puree z dyni, podane ze śliwkami zasmażonymi z cynamonem
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Żółtka oddzielić od białek Pure przełożyć do miski, dodać żółtka, jogurt i cukier, wymieszać. Masło rozpuścić , dodać do dyni, wymieszać. W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek i cynamon. Przesypać suche składniki do mokrych i wymieszać. Białka ubić, delikatnie wmieszać do ciasta. Ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany. W razie konieczności dodać więcej jogurty/mleka ( jego konsystencja w dużej mierze zależeć będzie od tego jak dużo wody miała dynia).
Smażyć na oleju z obu stron na rumiano. Śliwki umyć, przekroić każdą na pół, wypestkować. W garnku rozgrzać masło, dodać śliwki i cukier i na bardzo małym ogniu smażyć śliwki ok 15 minut, często mieszając, na koniec dodać cynamon. Podawać z placuszkami.