Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na wykorzystanie kaszy jaglanej, która została z poprzedniego obiadu lub deseru
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253418
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253418
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Kaszę jaglaną z malekiem należy zmiksować blenderem, dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia, cynamon i cukier waniliowy. Zmiksować blenderem całość dokładnie. Jabłko należy pokroić w kostkę albo trzemy na dużych oczkach. Ja wolę kroić w kostkę, dodac do ciasta i wymieszać łyżką. Na dobrze rozgrzanej patelni rozgrzać olej i masę nabierać dużą łyżką. Na małym ogniu smażyć z dwóch stron, zazwyczaj ok. 2-3 minut z jednej strony aż się zezłocą ładnie.
Najlepiej smakują z syropem klonowym. Smacznego :-)