Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na wykorzystanie kaszy jaglanej, która została z poprzedniego obiadu lub deseru
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118721
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8669
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3171
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2505
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118721
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8669
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3171
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2505
Składniki
Kaszę jaglaną z malekiem należy zmiksować blenderem, dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia, cynamon i cukier waniliowy. Zmiksować blenderem całość dokładnie. Jabłko należy pokroić w kostkę albo trzemy na dużych oczkach. Ja wolę kroić w kostkę, dodac do ciasta i wymieszać łyżką. Na dobrze rozgrzanej patelni rozgrzać olej i masę nabierać dużą łyżką. Na małym ogniu smażyć z dwóch stron, zazwyczaj ok. 2-3 minut z jednej strony aż się zezłocą ładnie.
Najlepiej smakują z syropem klonowym. Smacznego :-)