Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na wykorzystanie kaszy jaglanej, która została z poprzedniego obiadu lub deseru
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5670
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7949
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5453
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5670
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7949
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5453
Składniki
Kaszę jaglaną z malekiem należy zmiksować blenderem, dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia, cynamon i cukier waniliowy. Zmiksować blenderem całość dokładnie. Jabłko należy pokroić w kostkę albo trzemy na dużych oczkach. Ja wolę kroić w kostkę, dodac do ciasta i wymieszać łyżką. Na dobrze rozgrzanej patelni rozgrzać olej i masę nabierać dużą łyżką. Na małym ogniu smażyć z dwóch stron, zazwyczaj ok. 2-3 minut z jednej strony aż się zezłocą ładnie.
Najlepiej smakują z syropem klonowym. Smacznego :-)