Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie placuszki na śniadanie lub kolacje. Można je zjeść na słodko lub na słono. Ja preferuję z szynką i warzywami 🏻 ale równie dobrze smakują z dżemem!
Miska, patelnia, łyżka
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 732
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5835
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 732
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5835
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy jajko, śmietanę i wodę. Wszystko razem mieszamy, aby składniki się dobrze ze sobą połączyły. Na patelnię dajemy olej rzepakowy i rozgrzewamy ją. Placuszki nakładamy po 1 łyżce na rozgrzaną patelnię, smażymy ok 3-4min, przewracamy na druga stronę i również smażymy 3-4min. Smacznego!