Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie placuszki na śniadanie lub kolacje. Można je zjeść na słodko lub na słono. Ja preferuję z szynką i warzywami 🏻 ale równie dobrze smakują z dżemem!
Miska, patelnia, łyżka
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12830
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12830
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy jajko, śmietanę i wodę. Wszystko razem mieszamy, aby składniki się dobrze ze sobą połączyły. Na patelnię dajemy olej rzepakowy i rozgrzewamy ją. Placuszki nakładamy po 1 łyżce na rozgrzaną patelnię, smażymy ok 3-4min, przewracamy na druga stronę i również smażymy 3-4min. Smacznego!