Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie placuszki na śniadanie lub kolacje. Można je zjeść na słodko lub na słono. Ja preferuję z szynką i warzywami 🏻 ale równie dobrze smakują z dżemem!
Miska, patelnia, łyżka
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4314
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13368
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2653
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4314
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13368
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2653
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy jajko, śmietanę i wodę. Wszystko razem mieszamy, aby składniki się dobrze ze sobą połączyły. Na patelnię dajemy olej rzepakowy i rozgrzewamy ją. Placuszki nakładamy po 1 łyżce na rozgrzaną patelnię, smażymy ok 3-4min, przewracamy na druga stronę i również smażymy 3-4min. Smacznego!