Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wytrawne placuszki nadają się na każdy posiłek. Smaczne są na ciepło i na zimno:)
nóż, deska do krojenia, łyżka, miska, mikser, sitko, waga kuchenna, naczynie na mąkę
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15555
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4665
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 349
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2841
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15555
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4665
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 349
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2841
Składniki
Cebulkę obieram i kroję w drobniutką kostkę. Ser wkładam do miski i rozdrabniam widelcem. Dodaję jajka, łyżkę oleju, łyżkę mleka, przyprawę tzatziki i miksuję na mniej więcej gładką masę. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewam do masy, cały czas miksuję. Na koniec dodaję cebulkę i dokładnie mieszam z ciastem. Rozgrzewam patelnię i pędzelkiem smaruję cienko olejem. Nakładam łyżką porcje ciasta i smażę placuszki z obu stron na rumiano.