Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wytrawne placuszki nadają się na każdy posiłek. Smaczne są na ciepło i na zimno:)
nóż, deska do krojenia, łyżka, miska, mikser, sitko, waga kuchenna, naczynie na mąkę
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 370
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 388
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 370
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 388
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
Składniki
Cebulkę obieram i kroję w drobniutką kostkę. Ser wkładam do miski i rozdrabniam widelcem. Dodaję jajka, łyżkę oleju, łyżkę mleka, przyprawę tzatziki i miksuję na mniej więcej gładką masę. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewam do masy, cały czas miksuję. Na koniec dodaję cebulkę i dokładnie mieszam z ciastem. Rozgrzewam patelnię i pędzelkiem smaruję cienko olejem. Nakładam łyżką porcje ciasta i smażę placuszki z obu stron na rumiano.