Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójne, klasyczne grzanki z serem na maśle z pesto ze świeżej pokrzywy z własnego ogrodu ( Pokrzywa, Oliwa, chleb domowy, pestki słonecznika, ocet jabłkowy, sól, pieprz z kolendrą ) podana z sałatką z białej rzepy, marchewki i pomidorka żółtego posypane solą różową ... ️ Bo to już wiosna panie sierżancie ! ️
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2156
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12308
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2156
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12308
Składniki
Chleb smażymy na maśle aż się zrumieni lekko po obu stronach , następnie obracamy na najmniej podsmażoną stronę i kładziemy na nich plastry sera . Przekładając tak jak kanapki. Dociskami lekkonp. małą pokryweczką i trzymamy aż ser się rozpuści. Grzanki podajemy najlepiej gorące z pesto pokrzywowym lub innym.
Świeże ziele pokrzywy wkładamy do malaksera wraz z pestkami dyni, octem winnym, oliwą , solą i pieprzem . Miksujemy do konsysencji gęstej zawiesiny. Przekładamy do salaterki i smarujemy nim gotowe grzanki.