Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójne, klasyczne grzanki z serem na maśle z pesto ze świeżej pokrzywy z własnego ogrodu ( Pokrzywa, Oliwa, chleb domowy, pestki słonecznika, ocet jabłkowy, sól, pieprz z kolendrą ) podana z sałatką z białej rzepy, marchewki i pomidorka żółtego posypane solą różową ... ️ Bo to już wiosna panie sierżancie ! ️
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 932
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 932
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Chleb smażymy na maśle aż się zrumieni lekko po obu stronach , następnie obracamy na najmniej podsmażoną stronę i kładziemy na nich plastry sera . Przekładając tak jak kanapki. Dociskami lekkonp. małą pokryweczką i trzymamy aż ser się rozpuści. Grzanki podajemy najlepiej gorące z pesto pokrzywowym lub innym.
Świeże ziele pokrzywy wkładamy do malaksera wraz z pestkami dyni, octem winnym, oliwą , solą i pieprzem . Miksujemy do konsysencji gęstej zawiesiny. Przekładamy do salaterki i smarujemy nim gotowe grzanki.