Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. Jest przygotowane w kilka minut, a domownicy będą chcieli dokładkę.
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 38
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 38
Składniki
Cieńkie plastry boczku zesmarzyć, ogrzewając powoli patelnię. Jaja umyć, wbić na spodek. Po częściowym wytopieniu się z boczku tłuszczu wlewać kolejno jajka na plastry boczku, zasmażyć białko, żółtko musi pozostać całe i lekko ścięte. Posypać pokrojoną świeżą bazylią lub szczypiorkiem. Dodać ketchupu i podawać z ulubionymi dodatkami.