Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola jest prosta w przygotowaniu, a dzięki przygotowaniu ją samodzielnie dokładnie wiecie co jecie ;) Idealna do mleka, jogurtu lub owocowych deserów. Jesienią gości u mnie na okrągło :) To najlepszy sposób na dobry początek dnia :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10141
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2761
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1878
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3986
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10141
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2761
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1878
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3986
Składniki
W misce wymieszać płatki, orzechy, wiórki, siemię oraz pestki dyni. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, płynny miód i sok z pomarańczy. Składniki dokładnie wymieszać. Granolę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie wymieszać, aby granola równomiernie się upiekła. Po upieczeniu granolę całkowicie wystudzić. Dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku lub puszcze do 2 tygodni.