Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola jest prosta w przygotowaniu, a dzięki przygotowaniu ją samodzielnie dokładnie wiecie co jecie ;) Idealna do mleka, jogurtu lub owocowych deserów. Jesienią gości u mnie na okrągło :) To najlepszy sposób na dobry początek dnia :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1213
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1213
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
W misce wymieszać płatki, orzechy, wiórki, siemię oraz pestki dyni. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, płynny miód i sok z pomarańczy. Składniki dokładnie wymieszać. Granolę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie wymieszać, aby granola równomiernie się upiekła. Po upieczeniu granolę całkowicie wystudzić. Dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku lub puszcze do 2 tygodni.