Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola jest prosta w przygotowaniu, a dzięki przygotowaniu ją samodzielnie dokładnie wiecie co jecie ;) Idealna do mleka, jogurtu lub owocowych deserów. Jesienią gości u mnie na okrągło :) To najlepszy sposób na dobry początek dnia :)
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1030
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 383
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1030
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 383
Składniki
W misce wymieszać płatki, orzechy, wiórki, siemię oraz pestki dyni. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, płynny miód i sok z pomarańczy. Składniki dokładnie wymieszać. Granolę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie wymieszać, aby granola równomiernie się upiekła. Po upieczeniu granolę całkowicie wystudzić. Dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku lub puszcze do 2 tygodni.