Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola jest prosta w przygotowaniu, a dzięki przygotowaniu ją samodzielnie dokładnie wiecie co jecie ;) Idealna do mleka, jogurtu lub owocowych deserów. Jesienią gości u mnie na okrągło :) To najlepszy sposób na dobry początek dnia :)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 370
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 260
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 417
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1630
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 370
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 260
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 417
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1630
Składniki
W misce wymieszać płatki, orzechy, wiórki, siemię oraz pestki dyni. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, płynny miód i sok z pomarańczy. Składniki dokładnie wymieszać. Granolę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie wymieszać, aby granola równomiernie się upiekła. Po upieczeniu granolę całkowicie wystudzić. Dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku lub puszcze do 2 tygodni.