Do góry

Śniadania Przepis na:

Pomarańczowa granola z czekoladą

Pomarańczowa granola z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 591

Dodano:

Odsłon: 105

Domowa granola jest prosta w przygotowaniu, a dzięki przygotowaniu ją samodzielnie dokładnie wiecie co jecie ;) Idealna do mleka, jogurtu lub owocowych deserów. Jesienią gości u mnie na okrągło :) To najlepszy sposób na dobry początek dnia :)

Składniki

  • Płatki owsiane górskie 220 g
  • Orzechy laskowe 50 g
  • Wiórki kokosowe 50 g
  • Siemię lniane 80 g
  • Pestki dyni 50 g
  • Żurawina suszona 100 g
  • sok z pomarańczy 125 ml
  • czekolada 70 % 70 g
  • miód płynny 100 ml
  • olej kokosowy 2 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomarańczowa granola z czekoladą

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać płatki, orzechy, wiórki, siemię oraz pestki dyni. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, płynny miód i sok z pomarańczy. Składniki dokładnie wymieszać. Granolę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie wymieszać, aby granola równomiernie się upiekła. Po upieczeniu granolę całkowicie wystudzić. Dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku lub puszcze do 2 tygodni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń