Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola jest prosta w przygotowaniu, a dzięki przygotowaniu ją samodzielnie dokładnie wiecie co jecie ;) Idealna do mleka, jogurtu lub owocowych deserów. Jesienią gości u mnie na okrągło :) To najlepszy sposób na dobry początek dnia :)
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 572
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 72
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 730
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 572
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 72
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 730
Składniki
W misce wymieszać płatki, orzechy, wiórki, siemię oraz pestki dyni. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, płynny miód i sok z pomarańczy. Składniki dokładnie wymieszać. Granolę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie wymieszać, aby granola równomiernie się upiekła. Po upieczeniu granolę całkowicie wystudzić. Dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku lub puszcze do 2 tygodni.