Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z dodatkiem soku z pomarańczy i tartej marchewki to pyszne śniadanie, szybkie i łatwe do przygotowania.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 150
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 150
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Składniki
Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Całe jajka zmiksować z solą i cukrem z ziarenkami wanilii. Następnie dodać sok z pomarańczy, startą marchewkę, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. (Gdy sok z pomarańczy jest mało słodki to do ciasta dodać trochę miodu lub cukru pudru)
Wymieszać do połączenia się składników.
Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu łyżką nakładać małe porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor. Gdy na placuszkach pojawią się bąbelki powietrza, obrócić na drugą stronę.