Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się kanapki i jajecznica na śniadanie? Frittata ze szpinakiem, pomidorami, serem mozzarella i czerwoną papryką to świetny pomysł na śniadanie.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 772
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 772
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Składniki
W małej misce rozbij jajka, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Odłóż na bok.
Szpinak dobrze umyj i oczyść. Cebulę posiekaj na drobne kawałki. Czerwoną paprykę, pomidory i ser mozarella pokrój w kostkę.
Na rozgrzaną patelnie wrzuć cebulę i smaż do momentu aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Dodaj zmielony czosnek i mieszaj jeszcze przez chwilę.
Następnie wrzuć czerwoną paprykę i smaż, aż zrobi się miękka. Dodaj szpinak, pomidory, ser mozzarella i smaż do momentu, kiedy liście szpinaku zaczną więdnąć.
Teraz możesz wlać jajka na patelnie, wymieszać i smażyć pod przykryciem całość, do momentu ścięcia się frittaty.
Podawaj na gorąco lub zimno z dodatkiem świeżego szczypiorku.