Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się by śniadanie było pożywne może nie zbyt wcześnie ale bardzo dobre. I właśnie dzisiaj taki przepis.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1572
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4764
Polecam.
Odsłon: 105
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7264
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1572
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4764
Polecam.
Odsłon: 105
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7264
Składniki
Na początku przygotowujemy jajka tak, by łyło około 2 jajka na osobę.
Następnie kroimy boczek wędzony. Ja lubię trochę większe kawałki, by było czuć smak boczku.
Na patelnię kładziemy masło oraz wlewamy olej. Podgrzewamy te dwa składniki i dodajemy na początek boczek. Smażymy boczek, aż się zarumieni.
Jak boczek jest zruminiony dodajemy jajka. Solimy, pieprzymy i mieszamy.
I tak oto mamy wykwintne śniadanko po francusku zwane "œufs brouillés" a po polsku jajecznica z boczkiem na maśle. Smacznego