Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się by śniadanie było pożywne może nie zbyt wcześnie ale bardzo dobre. I właśnie dzisiaj taki przepis.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 396
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4475
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 303
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 428
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 396
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4475
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 303
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 428
Składniki
Na początku przygotowujemy jajka tak, by łyło około 2 jajka na osobę.
Następnie kroimy boczek wędzony. Ja lubię trochę większe kawałki, by było czuć smak boczku.
Na patelnię kładziemy masło oraz wlewamy olej. Podgrzewamy te dwa składniki i dodajemy na początek boczek. Smażymy boczek, aż się zarumieni.
Jak boczek jest zruminiony dodajemy jajka. Solimy, pieprzymy i mieszamy.
I tak oto mamy wykwintne śniadanko po francusku zwane "œufs brouillés" a po polsku jajecznica z boczkiem na maśle. Smacznego