Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapiekłam pora w śmietanie z dodatkiem pestek dyni. Ale nazwać to zapiekanką to takie proste, może ktoś ma na to inną nazwę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14368
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19480
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14368
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19480
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Składniki
Pokrojonego w plasterki pora podsmażam na oleju, przyprawiam pieprzem i solą. Smażę około 12 minut, pod koniec dodaję posiekany czosnek i spryskuję sokiem z limonki, studzę.
Siekam pestki dyni. Śmietanę mieszam z jajkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Trzy kokilki 9-10 cm posypuję częścią pestek, nakładam pora, zalewam śmietaną i posypuję resztą pestek. Zapiekam w 180 C około 50 minut do przyrumienienia.