Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapiekłam pora w śmietanie z dodatkiem pestek dyni. Ale nazwać to zapiekanką to takie proste, może ktoś ma na to inną nazwę.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Pokrojonego w plasterki pora podsmażam na oleju, przyprawiam pieprzem i solą. Smażę około 12 minut, pod koniec dodaję posiekany czosnek i spryskuję sokiem z limonki, studzę.
Siekam pestki dyni. Śmietanę mieszam z jajkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Trzy kokilki 9-10 cm posypuję częścią pestek, nakładam pora, zalewam śmietaną i posypuję resztą pestek. Zapiekam w 180 C około 50 minut do przyrumienienia.