Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy dla niejadków.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2468
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 728
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2468
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 728
Składniki
Sposób przygotowania: Z sody, mąki, maślanki, śmietany, jajek, oleju i cukrów oraz soli do smaku rozmieszać ciasto na racuszki (najlepiej mikserem). Odstawić na pół godziny, następnie powrzucać porzeczki i wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco posypane cukrem-pudrem, dodatkowo można polać również śmietaną.