Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy dla niejadków.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 194
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 948
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 194
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 948
Składniki
Sposób przygotowania: Z sody, mąki, maślanki, śmietany, jajek, oleju i cukrów oraz soli do smaku rozmieszać ciasto na racuszki (najlepiej mikserem). Odstawić na pół godziny, następnie powrzucać porzeczki i wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco posypane cukrem-pudrem, dodatkowo można polać również śmietaną.