Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy dla niejadków.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Składniki
Sposób przygotowania: Z sody, mąki, maślanki, śmietany, jajek, oleju i cukrów oraz soli do smaku rozmieszać ciasto na racuszki (najlepiej mikserem). Odstawić na pół godziny, następnie powrzucać porzeczki i wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco posypane cukrem-pudrem, dodatkowo można polać również śmietaną.