Do góry

Śniadania Przepis na:

Pożywna jajecznica z kiełbasą i koperkiem

Pożywna jajecznica z kiełbasą i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1126

Dodano:

Odsłon: 475

Prosta, ale bardzo pożywna jajecznica, doskonała na początek dnia :)

Składniki

  • 3-4 jajka
  • 100g kiełbasy najlepiej podwędzanej
  • pół średniej cebuli
  • 2 gałązki posiekanego koperku świeżego lub 1 łyżeczka suszonego
  • 1 średni pomidor
  • sól, pieprz - do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Przed wrzuceniem składników na patelnię wlewam nieco wody - w ten sposób nie trzeba używać do smażenia tłuszczu, który i tak wytopi się z kiełbaski mniej więcej w tym samym czasie, w którym woda odparuje :)

  2. Kiedy składniki są już podsmażone, dodajemy jajka, roztrzepane wcześniej w miseczce.

  3. Kiedy jajecznica osiągnie preferowaną przez nas konsystencję, wyłączamy kuchenkę a następnie dodajemy pieprz, sól oraz koperek i jeszcze raz mieszamy.

  4. Po przełożeniu jajecznicy do miseczki lub na talerz dodajemy pomidora pokrojonego w cząstki i zajadamy ze smakiem :)

    Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :)

    Do gotowej jajecznicy można też dodać nieco sosu paprykowego, na który można znaleźć przepis o tu https://smaker.pl/przepis-sos-paprykowy,120148,newsweek.html



    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń