Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale bardzo pożywna jajecznica, doskonała na początek dnia :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1004
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 347
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1004
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 347
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 143
Składniki
Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Przed wrzuceniem składników na patelnię wlewam nieco wody - w ten sposób nie trzeba używać do smażenia tłuszczu, który i tak wytopi się z kiełbaski mniej więcej w tym samym czasie, w którym woda odparuje :)
Kiedy składniki są już podsmażone, dodajemy jajka, roztrzepane wcześniej w miseczce.
Kiedy jajecznica osiągnie preferowaną przez nas konsystencję, wyłączamy kuchenkę a następnie dodajemy pieprz, sól oraz koperek i jeszcze raz mieszamy.
Po przełożeniu jajecznicy do miseczki lub na talerz dodajemy pomidora pokrojonego w cząstki i zajadamy ze smakiem :) Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :) Do gotowej jajecznicy można też dodać nieco sosu paprykowego, na który można znaleźć przepis o tu https://smaker.pl/przepis-sos-paprykowy,120148,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)