Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Forma 22 X 9 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Mąki wymieszać z suchymi drożdżami.
Dodać resztę składników, wyrabiać pod koniec dodając roztopiony tłuszcz.
Wyrobić ciasto, dość długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, Przykryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny).
Ciasto po wyrośnięciu ponownie lekko wyrobić, wyłożyć do blachy.
Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, do podwojenia objętości.
Piec w 230ºC przez 10 minut. Następnie w 200ºC piec kolejne 20 – 25 minut. Studzić na kratce.
Pisza do mnie widzowie z podziękowaniem za przepisy na ciasta bez użycia piek...
Odsłon: 5444
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Forma 22 X 9 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Mąki wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać resztę składników, wyrabiać pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto, dość długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, Przykryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu ponownie lekko wyrobić, wyłożyć do blachy. Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, do podwojenia objętości. Piec w 230ºC przez 10 minut. Następnie w 200ºC piec kolejne 20 – 25 minut. Studzić na kratce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Chleb słonecznikowy
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 2460
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2274