Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proziaczki bardzo syte na kolację czy śniadanie. Przepis z dawnych lat pieczony jeszcze przez moją babcię. Polecam!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i sodą.
Mąkę przesiewamy dodajemy do niej kwaśne mleko, sól i śmietanę.
Do mąki dodajemy utarte jajka.
Wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm lub więcej i wycinamy kwadraty trójkąty. Układamy na foremce nie smarowanej niczym i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Jak upieką się z jednej strony to przekręcamy je na drugą.
Pyszne z masłem na śniadanie lub kolację.