Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proziaczki bardzo syte na kolację czy śniadanie. Przepis z dawnych lat pieczony jeszcze przez moją babcię. Polecam!
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 127
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6911
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 127
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6911
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i sodą.
Mąkę przesiewamy dodajemy do niej kwaśne mleko, sól i śmietanę.
Do mąki dodajemy utarte jajka.
Wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm lub więcej i wycinamy kwadraty trójkąty. Układamy na foremce nie smarowanej niczym i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Jak upieką się z jednej strony to przekręcamy je na drugą.
Pyszne z masłem na śniadanie lub kolację.