Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe bo nie smażone na tłuszczu.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 963
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 250
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37387
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 963
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 250
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37387
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z sodą, solą, cukrem i rozbełtanymi jajkami. Dodać pokruszony ser i całość zrobić z kwaśnym mlekiem. Z ciasta uformować wałek, pokroić w plastry i rozwałkować w owalne placuszki. Smażyć bardzo powoli z obu stron na suchej patelni , tak aby nie przypalić. Podawać ze świeżym masełkiem z dodatkiem kawy zbożowej z mlekiem.