Do góry

Śniadania Przepis na:

Proziaki z serem po Bieszczadzku

Proziaki z serem po Bieszczadzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14639

Dodano:

Odsłon: 20936

Smaczne i zdrowe bo nie smażone na tłuszczu.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę wymieszać z sodą, solą, cukrem i rozbełtanymi jajkami. Dodać pokruszony ser i całość zrobić z kwaśnym mlekiem. Z ciasta uformować wałek, pokroić w plastry i rozwałkować w owalne placuszki. Smażyć bardzo powoli z obu stron na suchej patelni , tak aby nie przypalić. Podawać ze świeżym masełkiem z dodatkiem kawy zbożowej z mlekiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń