Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z makreli i jajek jest bardzo smaczna i pożywna. Smak jest delikatny , wyważony. Pasta , albo jak kto woli smarowidło do chleba , jest bardzo zdrowa. Użyte do pasty jajka i ryba dostarczają nam przede wszystkim białko i kwasy omega 3 , które są bardzo potrzebne naszemu organizmowi . A sposób przygotowania pasty jest bardzo szybki i łatwy.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 76
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2506
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 570
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 892
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 76
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2506
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 570
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 892
Składniki
Sposób przygotowania pasty Makrelę należy oczyścić z ości i skóry. Należy zrobić to starannie aby nie było przykrej niespodzianki podczas zajadania się kanapkami z pastą ;-) Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę tak jak cebulkę i dodać do makreli. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce ( ok 30 minut ) ale to nie jest warunek spożycia :-) Smacznego!