Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z makreli i jajek jest bardzo smaczna i pożywna. Smak jest delikatny , wyważony. Pasta , albo jak kto woli smarowidło do chleba , jest bardzo zdrowa. Użyte do pasty jajka i ryba dostarczają nam przede wszystkim białko i kwasy omega 3 , które są bardzo potrzebne naszemu organizmowi . A sposób przygotowania pasty jest bardzo szybki i łatwy.
Sposób przygotowania pasty
Makrelę należy oczyścić z ości i skóry. Należy zrobić to starannie aby nie było przykrej niespodzianki podczas zajadania się kanapkami z pastą ;-) Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę tak jak cebulkę i dodać do makreli. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce ( ok 30 minut ) ale to nie jest warunek spożycia :-)
Smacznego!
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 9813
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler to proste i szybkie w wykonaniu danie, które ś...
Odsłon: 2539
Tradycyjna libańska sałatka Tabbouleh to zdrowa wegańska przystawka z kaszą b...
Odsłon: 53
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 727
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4415
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 48
Tradycyjna libańska sałatka Tabbouleh to zdrowa wegańska przystawka z kaszą b...
Odsłon: 53
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 727
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4415
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 48
Składniki
Sposób przygotowania pasty Makrelę należy oczyścić z ości i skóry. Należy zrobić to starannie aby nie było przykrej niespodzianki podczas zajadania się kanapkami z pastą ;-) Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę tak jak cebulkę i dodać do makreli. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce ( ok 30 minut ) ale to nie jest warunek spożycia :-) Smacznego!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Klasyczny omlet francuski
Śniadania
Jajka w wiosennym sosie
Śniadania
Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym
Śniadania
Bułki z guacamole
Klasyczny omlet francuski
Po raz pierwszy spróbowałam takiego omletu, jest to omlet na słodko z pomidor...
Odsłon: 148
Jajka w wiosennym sosie
Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam smakowite jajka w wiosennym sosie. Taki...
Odsłon: 604