Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki pszenne, idealne na śniadanie. Z przepisu wychodzi 7 bułeczek.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 257
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2381
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4565
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 97
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1534
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 257
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2381
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4565
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 97
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1534
Składniki
Wodę i mleko wymieszać razem. Do mąki dodać suszone drożdże i wymieszać. Dodać także po łyżeczce soli i cukru, wymieszać. Wlać mleko z wodą. Przez chwilę wyrabiać ciasto. Następnie dodać 3 łyżki oleju i dalej wyrabiać aż ciasto będzie gładkie. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i pozostawić na 1 godz. w ciepłym miejscu. Następnie formować bułeczki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić spore odstępy, ponieważ bułeczki będą rosnąć. Na bułkach zrobić nacięcie (prawie do dna, ale nie przeciąć). Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30 min. Po tym czasie blachę z bułkami włożyć do piekarnika nagrzanego na 200°C i piec ok. 20 minut.