Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki pszenne, idealne na śniadanie. Z przepisu wychodzi 7 bułeczek.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Wodę i mleko wymieszać razem. Do mąki dodać suszone drożdże i wymieszać. Dodać także po łyżeczce soli i cukru, wymieszać. Wlać mleko z wodą. Przez chwilę wyrabiać ciasto. Następnie dodać 3 łyżki oleju i dalej wyrabiać aż ciasto będzie gładkie. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i pozostawić na 1 godz. w ciepłym miejscu. Następnie formować bułeczki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić spore odstępy, ponieważ bułeczki będą rosnąć. Na bułkach zrobić nacięcie (prawie do dna, ale nie przeciąć). Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30 min. Po tym czasie blachę z bułkami włożyć do piekarnika nagrzanego na 200°C i piec ok. 20 minut.