Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne placki z bananami i jabłkami. Placki są delikatne i rozpływają się w ustach, i na pewno będą smakowały dzieciom jak i dorosłym. Polecam wypróbować przepis.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1393
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 361
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1393
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 361
Składniki
Do miski przekładam jogurt, dodaję szczyptę soli, sodę, cukier, oraz jajka i przez chwilę miksuję. Następnie dodaję mąkę i miksuję do momentu aż składniki się połączą i nie będzie grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Banany drobno kroję i dodaję do ciasta. Jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach, i dodaję do ciasta. Ciasto dokładnie mieszam łyżką i smażę placki.
Na rozgrzanym oleju na patelni smażę placki. Nakładam po dwie łyżki ciasta na placek i smażę na małym ogniu, przez około półtorej minuty z każdej strony na jasno brązowy kolor. Usmażone układam na ręczniku papierowym, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe można oprószyć cukrem pudrem. Placki są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa