Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki, idealne na śniadanie.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21661
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21661
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Drożdże włożyć do miseczki. Dodać 3 łyżki wody, 1 płaską łyżeczkę cukru i rozetrzeć. Dodać jeszcze 2 łyżki mąki i wymieszać. Rozczyn odstawić w ciepłe miejsce, aby wyrósł. Do mąki dodać płaską łyżeczkę soli, resztę wody i wyrośnięty rozczyn. Zacząć wyrabiać ciasto. Po chwili dodać 4 łyżki oleju i 1 jajko. Wyrobić gładkie ciasto. Następnie nakryć miskę ręczniczkiem i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz. Po tym czasie urywać po kawałku ciasta i formować bułeczki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej bułce zrobić nacięcie. Bułki przykryć i pozostawić jeszcze na ok. 15 minut. Następnie posmarować je mlekiem i posypać sezamem. Piec ok. 20 min. w temp. 200ºC.