Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach i bardzo delikatne i pulchne pszenno – żytnie placuszki z serkiem ricotta. Idealne na śniadanie.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4777
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4646
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 899
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8373
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13188
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4777
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4646
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 899
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8373
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13188
Składniki
Mleko, cukier, żółtka, olej i ricottę mieszamy na gładką, jednolitą masę. Stopniowo dosypujemy mąkę i sodę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy ciasto, smażymy do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubionymi owocami, miodem lub konfiturą. Na rozgrzaną patelnię nakładamy ciasto, smażymy do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubionymi owocami, miodem lub konfiturą.