Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach i bardzo delikatne i pulchne pszenno – żytnie placuszki z serkiem ricotta. Idealne na śniadanie.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3361
Składniki
Mleko, cukier, żółtka, olej i ricottę mieszamy na gładką, jednolitą masę. Stopniowo dosypujemy mąkę i sodę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy ciasto, smażymy do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubionymi owocami, miodem lub konfiturą. Na rozgrzaną patelnię nakładamy ciasto, smażymy do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubionymi owocami, miodem lub konfiturą.