Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne placuszki. Idealne na śniadanie, obiad lub kolacje. Polecam :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8412
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8412
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Jajko mieszamy z cukrami, dodajemy szklankę maślanki oraz sodę. Mieszamy a następnie dosypujemy przesianą mąkę. Jeśli trzeba dolewamy jeszcze maślankę. Ciasto ma być gęste, ale z łatwością ma spadać z łyżki. Nagrzewamy patelnie z olejem, kładziemy łyżką zgrabne placki i smażymy na średnim ogniu z obu stron. Smacznego :) Jeśli nie mamy mąki krupczatki dodajmy mąki pszennej. Podajemy na ciepło z owocami, konfiturą lub wg. własnego uznania.