Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny pudding z brązowego ryżu, na śniadanie, podwieczorek lub kolację.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 915
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101511
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6017
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 915
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101511
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6017
Składniki
Morele i orzechy namoczyć ok. pół godziny. Z orzechów zdjąć skórkę, lecz nie jest to konieczne. Morele pokroić na mniejsze kawałeczki. Ryż należy gotować na mleku z dodatkiem oleju kokosowego. Brązowy ryż ma słabe własciwości otwierania podczas gotowania, więc gotowanie może potrwać dłuższą chwilę. Pod koniec dosypujemy cukier z wanilią, cynamon, oraz namoczone wcześniej i pokrojone morele i orzechy. Obrane i pokrojone jabłka. Całość gotujemy jeszcze, aż jabłka zmiękną. Smacznego.