Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny pudding z brązowego ryżu, na śniadanie, podwieczorek lub kolację.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1516
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 216
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1516
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 216
Składniki
Morele i orzechy namoczyć ok. pół godziny. Z orzechów zdjąć skórkę, lecz nie jest to konieczne. Morele pokroić na mniejsze kawałeczki. Ryż należy gotować na mleku z dodatkiem oleju kokosowego. Brązowy ryż ma słabe własciwości otwierania podczas gotowania, więc gotowanie może potrwać dłuższą chwilę. Pod koniec dosypujemy cukier z wanilią, cynamon, oraz namoczone wcześniej i pokrojone morele i orzechy. Obrane i pokrojone jabłka. Całość gotujemy jeszcze, aż jabłka zmiękną. Smacznego.