Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68693
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2089
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68693
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2089
Składniki
Z chleba należy odkroić skórki. W silikonowych foremkach na dno poukładać kawałki kromek, lekko posmarowanych masłem. Między nie włożyć plasterki bananów. Przykryć chlebkiem i czynność powtórzyć. Jaja, żółtka, cukry i śmietanę wymieszać trzepaczką. Powstanie masa śmietanowa, którą wlewamy do foremek. Pieczemy w piekarniku 20 min. w 170* Po upieczeniu jeszcze ciepłe smarujemy dżemem. Bardzo dobre są też na zimno. Zrobiłam z podanych składników 8 sztuk